moppen en grappen

Pas op!!! ook onze duiven gaan digitaal.

 
 
Duivenmelker zkt vrouw!!!

Tring…Tring…Tring…
Truus Hallooo!!! Met Truus.
Leo : Mevrouw maes ???
Truus: Jaja, met Truus hier.
Leo: ’t Is met Leo !
Truus: Aja, jij bent die gozer van die contactadvertentie. Het is toch geen late aprilgrap hé joh! Jij lijkt mij een heel lekker stuk. Maar het is een beetje te mooi om waar te zijn! Je rookt niet, je drinkt niet. Nooit getrouwd. Het lijkt we…l een sprookje!
Leo: Daarom heeft het ook een tijdje geduurd eer we je gebeld hebben. We zijn een nogal schuchter typetje. Zeker bij de vrouwen. We hebben zelfs nooit een lief gehad!
Truus (verbaasd): Nooit gevrijd!!! Nou nou!!! Geen probleem joh!!! Truus zal dat wel eventjes opknappen! Maar dit lijkt mij toch een beetje te mooi om waar te zijn! Heb jij dan echt geen slechte kantjes?
Leo: Wel euh……. Misschien een kleintje. Onze hobby. Wij spelen namelijk met de duifjes.
Truus: Maar,dat is toch schitterend jong!!! Je moet een hobby hebben in het leven anders verval je in een sleur die nergens goed voor is. We hebben een nonkel gehad die ook met duifjes bezig was. Het lijkt mij een prima bezigheid. Zaterdagavond die beestjes naar het lokaal brengen en op zondagmorgen eventjes kijken hoe ze naar huis snellen en klaar is Kees! Een prachtig tijdverdrijf lijkt me dat.
Leo: Er komt wel een ietsje meer bij kijken. We zijn in het bestuur van ons clubje en dan kruipt er wel een klein beetje meer tijd in als ik eerlijk moet zijn.
Truus: Maar dat zijn alweer goede punten voor jou kerel! Je bent niet te lui om de handen uit de mouwen te steken. En een centje bijverdienen is altijd mooi meegenomen! Of niet soms?
Leo: Het is wel een onbetaald baantje.
Truus: Onbetaald??? In hemelsnaam!!! Nou ja. Het is ergens toch nobel als je je inzet voor de medemens. Weet je wat? Laat ons eens een afspraakje maken om te kijken of het wil klikken. Eventjes in onze agenda kijken. April ,mei…ah juni, hier moeten we zijn. Dus zaterdagavond en zondagmorgen zal wegens de duifjes niet lukken. Maandagvoormiddag is het hier marktdag in ons dorp. Heb je zin om mee te gaan?
Leo: Maandagvoormiddag? Ai, dat wordt moeilijk. Dan moeten we ons duivenlokaal helpen poetsen. In het weekend wordt het boeltje nogal smerig gemaakt met pluimpjes en houtschaafsel en zo. Je moet de zaak ook een beetje proper houden hé.
Truus: Groot gelijk! Je bent ook nog eens een heel nette vent lijkt het mij. Jongens toch!! Het wordt met de minuut beter! Wat denk je van dinsdagavond. Dat is ons vast bioscoop avondje. Dat lijkt mij wel iets!
Leo: Dinsdagavond? Dat gaat echt niet lukken Truus. Dan moeten we onze jonge duiven inkorven voor een leervluchtje. Die jongen moeten de stiel een beetje onder de knie krijgen hé.
Truus: Het is zoals bij de mens waarschijnlijk. Jonkies moeten een goede opleiding krijgen. Wat denk je ervan om woensdagavond een etentje te regelen?
Leo: Woensdagavond? Voorlopig gaat ook dat niet lukken. We zijn met drie leden van het bestuur een computercursus aan het volgen. Men is nu in de duivensport begonnen met het elektronisch klokken van de duiven en daar komt nogal wat computerwerk bij kijken. Je moet een beetje bijblijven hé.
Truus: Groot gelijk joh! Een mens is nooit slim genoeg. Donderdagavond dan maar?
Leo: Maar Truus toch! Dat is de drukste dag van de week! Dan staan er drie inkorvingen op het programma! Bourges, Nanteuil en Giën moeten allemaal de mand in! Een helse karwei gaat dat worden!
Truus (lichtjes opgewonden): Nu weet ik het ook niet meer. Vrijdagvoormiddag dan maar eens lekker gaan shoppen in Maastricht?
Leo: Vrijdagvoormiddag? Ja, dat zou eventueel wel kunnen. Maar toch liever niet, als je het niet erg vindt. We zitten dan met alle inleggelden van daags voordien in huis en dat is toch een te groot risico. Liever die centjes zo snel mogelijk veilig naar de bank brengen. Je weet maar nooit. Je moet ook geen miserie gaan zoeken hé.
Truus (met wanhopige stem): De laatste kans dan maar! Vrijdagavond hebben we les in onze dansclub. Misschien eens gezellig de beentjes uitslaan?
Leo: Vrijdagavond? Sorry Truusje, maar dat gaat dus echt niet lukken! Het is namelijk de enige avond in de week dat we tijd vrij hebben om onze duivenboekhouding bij te werken ….
Klik……. Tuut……. Tuut……. Tuut….
Leo: Tiens? Truusje heeft blijkbaar afgehaakt! Hoe zou dat nu toch komen???

 

Er zitten twee duiven op een tak.
De ene duif laat een scheet.
Zegt de andere duif: Ik roek oe!

 

_________________________________________________________________________________________________________
 
 
http://youtu.be/OLKn6sWlSwI    Deze blijft leuk!!
 
 
Er vliegt een duif in de boom naast een weiland, onder de boom ligt een koe genoegzaam te herkauwen. De duif in een goede bui zegt roe koe, de koe ook in een goede stemming zegt roe duif.
 

Wat krijg je als je een postduif en een specht kruist?
Antwoord: een vogel die de post rondbrengt en daarbij ook nog eens op de deur klopt.

Kom je te laat op je werk, dan geef je een slecht voorbeeld. Kom je te vroeg, dan ben je een rondneuzer, of blij thuis weg te zijn. Blijf je overwerken, dan ben je een uitslover. Ga je op tijd weg, dan heb je geen hart voor de zaak. Pleeg je overleg, dan durf je zelf niet te beslissen. Doe je het niet, dan ben je eigenwijs.Neem je iemand apart, dan schep je onderonsjes. Doe je het niet, dan ben je onpersoonlijk.Ben je aardig, dan wil je de getapte man uithangen. Houd je afstand, dan heb je verbeelding. Kom je met nieuwe ideeen, dan ben je een nieuwlichter. Maar als je ze niet hebt, dan gaat er niets van je uit. Laat je anderen iets voor je doen, ben je een afschuiver. Pak je het zelf aan, dan ben je eigengereid. Hou je je stipt aan de voorschriften, dan ben je lastig. Als je het niet doet, ben je een slappeling. Heb je succes, dan heb je geluk gehad. Loopt het mis, dan weet iedereen het je te vertellen. Als je er niet meer bent, Dan was je een geweldige kerel!

Er loopt een Belg voor ’t eerst van zijn leven over de Wallen. Op een gegeven moment ziet hij achter het raam een mooi vrouwtje zitten. Hij blijft maar voor het raam staan kijken. Het hoertje wijst en zegt: “De deur staat open.” De Belg blijft staan. Ze wijst nog een keer: “De deur staat open.” Dan loopt de Belg naar de deur. Het vrouwtje trekt de gordijnen dicht, kleedt zich uit en gaat op het bed liggen. Ze wacht een minuut, twee minuten, vijf minuten, maar de Belg komt niet. Het hoertje kleedt zich weer aan, loopt naar voren en trekt het gordijn weer open. Daar staat de Belg weer voor het raam. En de Belg roept: “Ik heb ‘m dicht gedaan, hoor!”

 
 
 
 

Kapper: en hoe moet het gebeuren? Klant: bij voorkeur gratis.
 

Fred: denk jij dat er mensen op de maan wonen? Koss: natuurlijk, er brandt s’avonds toch licht?
 

Aan de kassa van het theater. ‘Twee kaartjes a.u.b.’ ‘Voor Romeo en Julia?’ ‘Neen, voor mijn vrouw en voor mij!’

Er waren eens 2 onderbroeken in de wasmand. Zegt de ene onderbroek: “ik ga binnenkort op vakantie.”
Zegt de andere onderbroek: “Ik hoef al niet meer op vakantie, want ik ben al bruin genoeg!”

De juffrouw voor de klas zegt tegen de kinderen: “Vandaag gaan we het over
een bepaald soort dieren hebben, en wel over torren.

Wie kan mij een tor noemen?”
Jantje steekt zijn vinger op : “De water-tor,juf.”
“Dat is goed,” zegt de juf, “en weet je ook wat die eet?”
“Ja juf, waterplantjes & watervlooien!”
Pietje weet er ook één en steekt zijn vinger op: “De boom-tor,juf.”

“Dat is goed,” zegt de juf, “en weet je ook wat die eet?”
“Ja juf, boomschors & blaadjes!”
Dan steekt Jefke zijn vinger op en zegt: “De vibra-tor!”
“De vibra-tor?” zegt de juf, “ik denk niet dat dat goed is.
Kan je ook zeggen wat die eet?”
“Nou,” zegt Jefke, “volgens mijn zus vreet ie batterijen!”

 

__________________________________________________________________________________________________